September

Jaha då har man blivit ett år äldre och jag klagar faktiskt inte! Dagen började med att familjen kom in och sjöng, jag fick en present och sen hade syster serverat frukosten till mig. Asnice!
Sen var det bara till att dra på jobb, när jag kom hem efter 2 h övertid så fick jag god mat, tårta och fler presenter.
Helt sjukt så många gratulationer jag fick hela dagen. Det var vissa gratulationer som uteblev och det blev man ju lite ledsen över, men inte mkt jag kan göra åt det.




Kängorna köpte jag för en halv förmögenhet, 1000:-, på Bianco men shit så nice dom är gjorda i Portugal dessutom så risken att barnarbetare har gjort dem är mindre.
Tårta fick jag av familjen o den sjukt fina armbandet av syrran. Hehe det roliga med det är att det egentligen är till barn..bara det att det hade varit för stort annars. Jag måste verkligen få upp min vikt!
Rosorna av mamma o pappa o de andra presenterna av familjen! Härlig dag jag hade. Fick även Eminem skivan, underbart! Saknar bara 11 st sen har jag alla hans skivor.
Helgen kommer jag att spendera hos mannen och det ser jag fram emot!

För övrig så ska jag förhoppningsvis hem till Charlene snart och titta på SKRI, den lilla kattungen som vi räddade från döden. Skri har blivit en kaxig liten madam och redan skaffat pojkvän. De växer fort de små liven. Hehe!


Peace!

September


Har varit en fullspäckad helg faktiskt. I fredags var jag och spelade badminton med pappa, lyckades även göra klart sjalen till min syster. I lördags var jag på skivmäss och hittade 2 cd skivor och 1 dvd för totalt 65 kr. Kan inte klaga!
I söndags stack jag syrran och mamma ut för att vandra. Istället för 5 km blev det ca 1,5mil. Det var härligt och måste göras om! Har totalt hittat 19 myggbett och det är många, det kliar överallt och ingenstans. Härligt med naturen.



Jag ska försöka att hålla upp mitt tempo och ska förhoppningsvis dra o träna på onsdag igen. Mitt mål är ju att gå över 50kg strecket, just nu är jag lååångt under. Jag hoppas nå vikten snart för jag vill gärna bli blodgivare och för det måste man väga över 50 kg=/.


Nu är det ju så att jag virkar en hel del och är det någon som vill ha något så kan man göra en "beställning" priserna variera beroende på storleken.


(klicka på bilderna för att se dem större)





September


Såg på nyheterna idag och jag gillade inte vad jag såg. Det handlade om ett ålderdomshem med demenssjuka människor. De var inlåsta under kvällarna utan någon personal. Dörrarna låstes och där inne fick gamligarna sova och ta hand om sig själva bästa de kunde. I andra delen av huset fanns personalen. De hade larm på dörrarna och vissa rum hade rörelselarm. Hade de gamla tur så kom personalen efter ca 10 min.
6 av 8 boende hade inte något larm och de två som hade trygghetslarm visst inte hur de fungerade, eller rent av glömde bort hur de skulle göra.
Man såg hur de gamla yrade runt och letade efter någon att få kontakt med, men ingen kom. De blev mer och mer oroliga och visste inte vad de skulle ta sig till.

På ett annat hem där de gamla levde under liknande förhållande, gick det till och med så långt att en man förolyckades. Han hade gått runt på avdelningen utan att riktigt veta vad han gjorde. Han gick till köket, öppnade ett fönster, ställde sig på en pall och föll ut. Ingen är riktigt hundra på hur det hela gick till just pga att det inte finns någon personal nära till hands.
Det är hemskt att det är så det ser ut i det svenska samhället och man får ont i magen!



http://svt.se/2.139319/1.2134890/demenssjuka_inlasta_-_och_lamnade_ensamma_pa_natten

Video: http://svtplay.se/v/2138872/uppdrag_granskning/del_2_av_16

September

För att knyta an till det tidigare inlägget, om att man ska uppskatta vad man har, tänkte jag skriva om hur andra människor kan ha det.



För på kunskapskanalen har det varit en rad dokumentärer om arbetare som jobbar i hamnen Chittagong i Bangladesh. Deras jobb är att plocka isär fartyg och detta räknas som ett för dem välbetalt jobb då de tjänar 2 dollar om dagen för 8 timmar arbete.
Dock kan arbetet också innebär att de är borta från sina familjer i flera månader i sträck.
På "båtskroten", där dessa män jobbar, finns det mängder av gifta ämnen som de dag ut och dag in kommer i direkt kontakt med. Det är ämnen som asbest, PCB, kemikalier, tungmetaller m.m.
Allt för att de ska kunna komma hem med lite pengar att ge sina familjer.



Som man kan se på bilden så är deras jobb att plocka isär båtarna och allt görs för hand, människorna där samarbetar för att det ska bli så smidigt som möjligt. Men ingen av dessa männen kommer leva speciellt länge med tanke på hur fysiskt krävande deras jobb är.



Varje år dör ca 20 personer på arbetsplatsen på grund utav olyckor som sker. Som jag skrev tidigare så är detta ett respekterat och välbetalt arbete. Men personerna lever under hemska förhållanden!
Varför gör dom då sånt här arbete när de bara får 2 dollar/dag?!
Jo för att de inte har något val, och för att vi i de rika länderna kan utnyttja dessa människorna och trycka ner dem lite till. Vi som har pengar borde istället ge dem en värdig lön och den vård o de verktyg de behöver för att utföra ett sånt här arbete. Men nej, här sitter vi på våra feta arslen och gnäller när vi inte får tillräckligt långa kafferaster. Det är skrämmande!



I dokumentärerna fick man följa en av arbetarna (inte han på bilden), han jobbade som en idiot och var borta från sin familj flera månader i stöten. När han sedan kom hem för att ta hand om sin familj jobbade han extra i hemstaden. Det han gjorde då var att frakta virke på sina såriga axlar genom att gå minst 8 km fram och tillbaka, detta för att få lite extra matpengar.
Man fick också reda på att under tiden som han var iväg och arbetade födde hans fru en söt liten dotter. När han kom hem efter 3 månaders arbete fick han för första gången se sin dotter, han fick dock samtidigt reda på att dottern föddes blind pga näringsbrist. Han log av lycka med grät av sorg när han såg flickans blinda ögon.
När flickan var lite mer än 1 år gammal dog hon.
Hans son frågade honom:
"Hur kan man förändra världen utan pengar?"



(länkar: http://www.cbsnews.com/stories/2006/11/03/60minutes/main2149023.shtml
Här kan du se serien: http://www.ur.se/play/155602
Bilder




RSS 2.0