Augusti

Såg en helt bedårande dokumentär om, Kenadie Jourdin-Bromley, den riktiga tummelisa. Hon är bland det sötaste jag har sett!
När hon var tre år gamla vägde hon 4kg och var 75cm lång.



Men pga hennes dvärgsjukdom kunde hon inte prata, istället kommunicerade hon med hjälp av teckenspråk. Föräldrarna kämpade och gav henne allt hon behövde för att klara vardagen. När man ser hur mycket glädje den här lilla tösen strålar ut får jag ont i magen över hur mycket jag själv tar för givet i mitt liv. Ibland måste man stanna upp och bara älska sitt liv!



Titta in på hennes hemsida: http://www.littlekenadie.com/main.php


Augusti


Hade kräftskiva härförleden och det var väldigt mysigt! Jag, mannen, mamma, pappa, syrran och syrrans kille.
Först åt vi massa kräftor sedan hemmagjorda hamburgare och sedan en väldigt god drink. Dock fick jag ta utan alkohol då jag numera måste planera mitt drickande ordentligt, jag menar är ju ändå familjens chaufför! ^^
För övrigt fick jag idag ett erbjudande om att titta på en lägenhet i Dalby får se hur det blir, sen har jag dessutom kommit in på en 7,5hp kurs distans som heter Fotografi- Visuell kommunikation. Ser fram emot det!





Drink (ca 6 glas):
Mixa ½ jordgubbar
Blanda med ½ dl myntablad
Tillsätt 1½ liter sockerdricka
Häll upp i ett glas med is och skala och skär kiwi som dekor.
(Vill man ha i alkohol passar det utmärkt med vodka eller, Cuba Apricot!)









Augusti


Jag vill mer än gärna ha barn i framtiden, gärna så snart som, men om det nu skulle visa sig att jag inte kan bli gravid då skulle jag såklart bli otroligt ledsen. Men samtidigt så är det inte kört för det. Då tänker ni kanske, ja såklart konstgjord befruktning o allt vad det heter.
Nej säger jag, jag skulle verkligen inte tänka mig att gå så långt som till konstgjord befruktning ska det vara så ska det vara mer "naturligt". ,
Jag anser att man istället för att lägga pengar på sånt, ska överväg att hjälpa ett barn utan föräldrar i ett annat land. Det jag pratar om är alltså adoption.
Det finns så många barn ute i världen som inte har några föräldrar och det kan låta som hyckleri när jag skriver att jag vill bli gravid samtidigt som jag skriver om alla barn i världen som inte har någon. Även om jag kan bli gravid så har jag iaf nu tankar på att adoptera ett barn från ett annat land, för bara man adopterar ett barn så har man ändå räddat ett liv och det gör skillnad.


http://www.chosenchildadoption.net/


Tycker det är något som man ska ha i tankarna när man samtalar om att utöka sin familj. Men detta är såklart mina åsikter och jag säger inte att det är de som är de rätta och jag vet att alla inte håller med, men tycker det är ett intressant ämne att diskutera och det var även något som jag pratade om med mina kollegor på jobb. Och vi tyckte väldigt olika.




Augusti

Jag har i ett tidigare inlägg skrivit om att jag ska avstå från att handla kläder tillverkade i länder med barnarbetare. Detta är något som jag hållit fast vid, kläder jag köpt har kostat skjortan, men varit tillverkade inom EU. Och inom EU har de strikta regler att följa, vilket jag inte kan bevis att de faktiskt gör, men jag kan ju hoppas på det!
Idag såg jag en mycket intressant dokumentär som heter Fejkindustins baksida (Original titel: The Fake Trade.).
I den tar de upp mycket om barnarbete men även hur de förfalskar kläder. (De visa även hur de i Kina förfalskar hönsägg rent kemiskt, och att de använder kemikalier till dessa ägg som bidrar till olika demenssjukdomar. Allt för att tjäna pengar.)
I dokumentären fanns det ett litet klipp om den stora affärskedjar TopShop, där jag själv handlat en del kläder. Då framkom det att kläderna som man betalar väldigt mycket för faktiskt är fejk. Det är barnarbetare i Kina o andra länder som gör kläderna sedan säljer man dem dyrt för att vi är så dumma att tro att kläderna är äkta och att modeller som Kate Moss varit med och "designat" dem. I England är TopShop en extremt billig affär och vi i Sverige betalar massor för exakt samma kläder. Jag blir så förbannad så att jag inte finner några ord. Hur kan man utnyttja barn för att tjäna pengar??!

Vill du se på dokumentären så kan du se det här: Fake Trade del 1
Fake Trade del 2







Jag skiter i om jag måste betala mer pengar för att kläderna är gjorda inom EU, än att jag ska betala mindre och samtidigt sponsra barnarbetet. Dessutom behöver man inte överkonsumera så mycket som man gör i dagens samhälle, vafan ska jag med tio par jeans när jag ändå bara kan ha på mig ett par åt gången?! Behöver jag verkligen ha tjugo snygga linnen i alla färger bara för att de är billiga? Måste jag roffa åt mig hur mycket kläder som helst från Gina, H&M, TopShop m.m bara för att?
Nej säger jag, jag köper när jag verkligen behöver något o om det är gjort inom EU!!

En annan sak som jag bara måste säga har att göra med maten som vi stoppar i oss. Om nu Kina kan tillverka hönsägg som ser exakt ut som riktiga ägg, bara de att de är kemiskt tillverkade, vad fan är det då egentligen vi stoppar i oss. Hur mycket kött är det i en falukorv, vad är det för kött i mamma scans köttbullar, vad är det för kemikalier i lösgodiset vi trycker i oss??!
När jag handlar mat eller snaks så kollar jag alltid på antalet E-nummer. Alla E-nummer är bara kemiska ämnen och konserveringsmedel o gud vet allt. Jag undviker det så mycket jag kan då mycket forskning pekar på att alla E-nummer cocktailar vi får i oss varje dag bidrar till fler sjukdommar m.m.
Jag lever i en familj där vi alltid har prioriterat god mat framför allt annat, vi äter oxfile eller fläskfilé, vi äter färska varor och varor som vi vet vad de innehåller.
Jag kan verkligen inte äta hamburgare ute, jag vägrar att äta skolmat, jag vägrar att äta felix färdiga rätter. Allt sånt är bara skit!!
Detta är något som alla borde tänka på och alla borde tänka på vad de verkligen äter!!


Augusti


En del som har hänt på sista tiden. Mamma har tex fyllt år o jag har jobbat en hel vecka men nu är jag äntligen ledig, i tre dagar iaf sen ska man på det igen.

Förra helgen var jag på en helt underbar konsert, finns ingen som slår honom, TIMBUKTU!! (dock tror jag att eminem är ännu fetare!)
Jag skrek/sjöng mig hes och det var sååå otroligt härligt, precis vad jag behövde. Jag hade super sällskap, min syster, min bror och andra vänner. Det tråkiga var bara det att mannen var kvar i karlskrona med sina vänner så han kunde inte följa med =/

 

Sen har jag som jag skrev innan jobbat hela veckan, ska jobba tre dagar nästa vecka också. Barnen är så söta och charmiga och iom att det är färre barn på dagiset så kan man ha kvalitetstid med varje enskilt barn vilket både dom o jag uppskattar.
Dock kan jag säga som så att vissa föräldrar inte bör ha några barn, man borde precis som för folk som ska adoptera genomföra utredningar m.m på alla som vill bli föräldrar.
Detta är visserligen inget som är direkt möjligt att genomföra då det skulle innebär alldeles för mkt jobb. Men när man som förskolepedagog (snart klar), ser man barn som råkar illa ut pga föräldrarna och det sårar en så mkt.
Vi har visserligen skyldighet att anmäla såfort vi misstänker att ett barn råka illa ut, men då måste det handla om riktigt allvarliga saker såsom misshandel m.m.
Men det jag möter på kan handla om små saker, som att föräldrarna inte har tid att äta frukost med sitt/sina eget/egna barn på morgonen för att deras jobb är viktigare och att de istället slänger in sina barn på dagis helt yrvakna, det kan handla om barn som blir lämnade vid halv 7 på morgonen och hämtade igen vid 4 halv 5. (det är ändå 9-10 timmar och det är mer än vad de flesta föräldrarna jobbar/dag).

Det kan handla om barn med alldeles för små och trasiga kläder eller för små blöjor...Men många bäckar små som man säger...
Och då känner mig sig som pedagog helt hjälplös när man märker att föräldrar inte ger barnen den tiden som de förtjänar o när föräldrar inte tar sitt ansvar, för det är de som satt barnet till världen och barnet kan inte välja sina egna föräldrar.
Det är ibland dagar då man kan gå hem med en sorgsen känslar i magen, men många dagar fylls med glädje pga att barnen är så underbara som de ju faktiskt är!
Jag har valt ett tufft jobb med många problem, men ack så kul och givande det är, på många sätt!!





RSS 2.0