Oktober


Efter mycket om och men, kan jag säga att jag är rätt nöjd med nya designen på min blogg.
Tog väldigt långt tid, och mycket fixande. Fick pilla en hel del med photoshop innan jag fick till en bra header. Dock kommer den nog att ändras rätt snart igen!

Vad tycker ni?

Oktober

En liten kärlekshistoria.

Den 24 september skulle jag och syrran åka till nova för att shoppa lite. När vi gick till bilen hörde min mamma en katt mjaua. (Hon och pappa var med till bilen för vi skulle byta lampa). Vi tittade på katten och insåg rätt snabbt att den nog inte har någon ägare för att ingen släpper ut en sån liten katt helt ensam.
Jag och syrran åkte till nova, när vi kom tillbaka efter ca en timme satt den lilla katten fortfarande kvar på trappan och mjauade och ropade efter hjälp.
Mitt hjärta smalt och jag kunde inget annat än att se till att den lilla katten fick hjälp. Det första vi gjorde var att gå fram till huset som katten var vid och ringde på. Vi frågade om det var hans katt som satt på trappan och mjauade. Han sa genast att det verkligen inte var hans katt och att vi skulle ta bort den därifrån.
Jag frågade igen om han inte ville ge katten ett hem. Hans svar på det var: Nej jag har fiskar.
Vi var i närheten av katten ca en timme och försökte se om det kom någon mamma till ungen. När vi skulle gå bort från trädgården så följe katten efter oss och fortsatte mjaua.
Vi insåg rätt snabbt att katten måste bort härifrån och att den inte skulle överaleva natten där då det fanns både kaniner och råkor i trädgården.
Vi ringde då till Charlene som är en vän till mig och syrran, som sedan ett tag tillbaka har jobbat på katthemmet i lund. Det är en organisation som tar hand om hemlösa katter och hjälper dem att få nya hem.
Charlene kom på sin cykel i ilfart och höll med oss om att katten inte skulle klara sig där ute helt själv.
Efter många om och med fick vi tillslut tag på den lilla katten och Charlene tog med den hem. Vi kunde inte ha den hemma hos oss då vår mamma är allergisk. Men hemma hos Charlene kunde katten, som vi döpte till SKRI, vara ett tag. Efter det tog hon katten till Nathalie som är ordförande på katthemmet.
Hon hade SKRI hos sig i tre veckor. Hemma hos sig fanns även Pip, en liten kattpojke som hon räddade i slutet av sommaren. Han var mindre än SKRI när han hittades och kunde knappt gå när han.
Dessa två katter fann varandra dirket och kunde inte vara utan varandra.
Den 16 oktober adopterades de båda två till ett par studenter i Malmö. De kommer att bo tillsammans och förhoppningsvis får de ett fint liv ihop!



Pip


SKRI


SKRI


Pip


SKRI


Kärleksparet

Jag hoppas att ni som vill ha katt, vänder er till något katthem och ser till att hemlösa katter kan få det hem de förtjänar. Dessa två katter hade tur, tur att vi hittade dem, och tur att de nu får ett hem. Men alla katter har inte den turen utan de får leva på gatorna och överleva bäst de kan. Nu efter sommaren har de flesta katthemmen fått det fullt då många väljer att skaffa katt under sommaren och sedan slänger ut dem igen. Det gör ont i mitt hjärta att veta att det finns så många hemska människor utan hjärtan. Jag och min kille skaffade katt, denna kan hade kanske inte varit vid liv idag.


Oktober


Ja det har hunnit bli oktober redan. Tiden går sjukt fort. Om 20 dagar ska vi lämna in vårt examens arbete och det är tungt. Hela ens utbildning hänger in princip på detta arbete. Igår var vi i skolan från 9-17 och bara skrev. Vi åt thai mat också, men vad tusan mat måste man ju få i sig!!
För övrigt har det varit rätt lungt, fått tillökning i familjen och det är sjukt kul! Var iväg i helgen hos mannen och vi hade det fett mysigt. Hans kompis flyttade ut så vi försökte få lite ordning på torpet vilket inte är så lätt när det är 63 Kvm som ska fyllas ut med en säng, en tv och en dator. Tur mannen har katten också annars hade det varit sjukt tomt!
Idag kom pappa hem också och det är alltid mysigt att ha honom hemma igen, sen brukar han ha med en present, denna gången hade han med sig flera stycken! =)
Massa godis och det bästa av allt, parfym! TVÅ stycken!!



Ja jag vet jag är bortskämd och lite brat! Men vadfalls inte MITT fel, Hehe.
Snart börjar Desperate Housewives så bye bye!

Peace!

RSS 2.0