November


Jag har börjat träna, jag har gått upp ett kg men shit vad jag kämpat. Saknar fortfarande två för att nå mitt mål.
Var på en klassfest för ett tag sen nu, och vi kom in på samtalsämnet, vikt. Det är rätt intressant att höra folks åsikter, men samtidigt är det rätt skrämmande. En tjej i klassen, hon ser bra ut väldigt sött ansikte, hon erkände att hon kände sig mycket bättre när hon vägde 47 kg (hon är ca164 cm lång) än nu när hon väger ca 60kg. Att erkänna att man mår mkt bättre när man är väldigt underviktig är inte bra. Jag får höra mångar gånger att jag ska vara glad som är så satans smal för jag behöver aldrig tänka på att gå ner i vikt. Nä verkligen inte, men jag måste ständigt tänka på hur jag ska göra för att gå UPP i vikt. Det är inte många som tänker på att de som är smala har samma problem att gå upp som de som är tjocka och vill gå ner.
Media idag ger oss många gånger en skev bild av hur idealet ska se ut. Folk klagar på modevärlden, på barbidockor osv. Men jag vet inte om det verkligen påverkar oss så mycket som folk gärna påstår. Jag tror det ligger i människans natur att ständigt tänka att gräset är grönare på andra sidan, att alla konstant ska jämföra sig själva med andra och vilja ha saker de inte vill ha. Det kvittar om det handlar om det yttersta idealet eller den senaste mobilen. Människor är sökande och hela tiden på jakt efter något. De finns de som vill vara pinn smala men sen finns det de som vill väga 320 kg och tjäna pengar på att sitta på folk. Det tyckts inte finnas något mellanting mellan något nuförtiden, det ska alltid gå till det extrema.






Det finns hemsidor med Pro Ana där det finns guider som visar hur du på bästa sätt förlorar mest i vikt.
Jag tycker det är så skrämmande att människan är så extrem...
Jag tänker på min hälsa därför jag vill gå upp i vikt, jag vill ha mer kurvor för jag finner det snyggt..jag vill ha större mun, större bröst osv..men jag vet inte varför det är så egentligen. Kanske är jag påverkad av media mer än jag tror. Men jag vill tro att det ligger djupare i psyket än så. Människan söker sig till extremiteter eller perfektion och når detta genom olika metoder.




Den här tjejen, Adriama Lima, från brasilien är född 1981. I mina ögon är hon verligen inte för smal och långt ifrån tjock. Detta är i min världen en snygg och hälsosam kropp. (iaf vad det ser ut som.)
Jag menar inte att detta är idealet för hur en kropp ska se ut, en kropp är perfekt om du själv trivs i den och om det är hälsosamt för dig själv att ha en sådan kropp.


Novemeber


Jag beställde hem en bok för några dagar sedan, idag kom den i brevlådan. "Den hemlige kocken - Det okända fusket med maten på din tallrik" av Mats-Eric Nilsson.
Jag har börjat läsa i den och det är skrämmande, i slutet av boken finns det ett kapielt som heter Inköpsguide och det är äckligt. Han går igenom olika varor som finns i de vanligaste butikerna en sak han skriver om är "Mamma scans köttbullar" någon som ätit dem? Isåfall Grattis du har ätit SKIT.


 

I boken står det såhär:

"Frysta färdigstekta kötbullar, som Scans, får sin karaktäristiska avtändande smak från de stora tankarna med kotalg som de är friterade i. På förpackningen står det <<friterade i animaliskt fett>> och endast en obotlig romantiker kan inbilla sig att detta skulle kunna betyda smör. Den betydligt billigaste kotalgen, i vars heta bad industriköttbullars runda form fixeras, är en slaktrest som även används vid framställning av fågelmat och lim".

 

Detta är väl vidrigt?
Jag har den turen att min pappa, som är kock och jobbat på Grand, Casa Mia mfl, samt min mamma som är uppväxt med god mat kultur, är väl medvetna på fusket med maten som finns i butikerna. Vi äter alltid bra mat hemma och har aldrig ätit något så vidrig som "Mamma Scans köttbullar", detta är något som jag är otroligt tacksam för. Detta är något som jag kommer ta med mig och ge vidare till de i min närhet och mina framtida barn. Det är inte konstigt att många barn har så många allergier osv om de städigt utsätts för skitmat.

 

Det finns en mängd produkter som innehåller skit, bland annat skriver Mats-Eric om Grädde. Den vanliga vispgrädden är fri från konstigheter men de där nya produkterna som tex Arlas Kelda produkter.

 

 

Dessa innehåller emuleringsmedlet E 472c detta framställs ur djurfett från tex gris. De innehåller även stabiliseringsmedlen E415 (framställs genom bakteriell jäsning) och E412 (kan leda till överkänslighetsreaktioner hos de som redan är känsliga mot ärtor, morötter m.m.). Anledningen till att många väljer dessa produkter är för att det går snabbare att laga till något, men se på allt skit du får i dig samtidigt bara för att du ska tjäna lite tid. Tid till vad? Om du ändå kommer ta skada av det så kommer du snarare att förlora massa tid på det.

 

 

 

 

Kycklingen ska vi inte tala om, många handlar kyckling på Willys eller Coop för att det är billigt. Men tänk på djuren för fan. De får bo på gigantiska kyckligfabriker utan något värdigt liv överhuvudtaget. Bara för att vi ska få det lite billigare. Enligt Mats-Eric så det vi betalar för kyckligen ska täcka kostnader för uppfödningen, slakt, transporter, försäljning dessutom ska alla dessa gå med vinst. Räkna då ut hur mycket till värdigt liv djuren får om du betalar 19.90 för kyckling?!
Jag tycker det är så vidrigt att man tänker på sin plånbok och inget annat. Om man nu ska äta kycklig, och djur överhuvudtaget, så ska väl de åtminstånde få ha levt ett bra liv innan du äter dem?!
För att du ska förstå väljer jag att citera hans bok igen:

 

"I maj 2003 avslöjade Svenska Dagbladet att under ett enda år (2002) måste 2,2 miljoner svenska kycklinga kasseras vid ankomsten till slakteriet. De var så sjuka eller skadade att de inte dög som människoföda".

 

Slutsatsen man kan dra av detta är att man för allas vinning, djuren samt ens hälsa, så tjänar alla på att man köper kravmat och ekologisk mat. Jag själv är noga med detta när jag handlar, och även när jag handlar saker som chips, nötter lösgodis m.m. då kollar jag alltid antalet E-nummer för att jag inte vill ha i mig skitet, men jag försöker alltid att tänka på att det ska vara ekologiskt!!

 

 


November

Skönaste sovstilen ever. Älskar min man och vår söta katt! =)


November

KÄNSLIGA TITTARE VARNAS!


Jag såg ett hemskt program på Animal Planet för några dagar sedan. Det handlade om kragbjörnar, eller som de heter på engelska Moon Bears.
I bland annat Chengdu provinsen i Kina finns det över 2000 kragbjörnar i fångenskap. De får sitta i små burar, och dess burar är så små att björnarna inte ens kan vända sig och vissa kan inte ens stå upprätt.
Anledningen till att björnarna hålls i fångenskap på det här viset är björngalla. Björngallan används i naturmedicinsk syfte och det handlar alltså om att människorna försöker tapp ut gallan från björnarna.
Detta sker på de mest bisarra sätten du kan tänka dig. Vissa björnar får bära en sorts metallkorsett som sitter så trång mot deras kroppar att de har svårt att röra sig. De sitter dessutom en metallkateter rakt in i björnarnas gallblåsa. Den här kateterna leder gallan till en påse som är fäst på korsettens undersida. Två björnar som man fick se om i dokumentären hade burit dessa korsett i tio år, tills slutligen en organisation som räddar kragbjörnar, lyckades ta dem bort från detta och föra dem till deras kragbjörns center.
Vissa av björnarna hade "tur" de hade bara en metallkateter med sju stora taggar intryckta rakt in i gallblåsan.
Många av björnarna kan inte släppas ut i det fria då de pga fångenskapen inte är helt friska. Vissa av björnarna har pga de trånga burarna förlorat både armar och ben, vissa av björnarna är dessutom så pass psykiskt skadade att de måste vara i en inhägnad.


Det var fruktansvärt att se det här programmet och jag fick så ont i magen. Jag kan inte förstå hur man kan utsätta djur för så mycket lidande. Människans egoism är så vedervärdig. De som läser detta men inte tar de tills sig är lika äckliga som människorna som utför det mot björnarna!


En björn som  fått sin framram förstörd

I trånga burar sitter björnarna, ibland flera stycken i samma.

Det här är en av korsetterna som björnarna bar.

 

Ännu en som fått sin tass förstörd.

Se så trånga burar björnarna tvingades vara i!

Dessa björnar gick inte att rädda..

 

Läs mer här:

Animal Protection http://www.animalprotection.se/index.php?id=129

Meeting the Moon Bears http://www.abracadabra-teddies.com/meetingthemoonbears.htm



RSS 2.0