September


Såg på nyheterna idag och jag gillade inte vad jag såg. Det handlade om ett ålderdomshem med demenssjuka människor. De var inlåsta under kvällarna utan någon personal. Dörrarna låstes och där inne fick gamligarna sova och ta hand om sig själva bästa de kunde. I andra delen av huset fanns personalen. De hade larm på dörrarna och vissa rum hade rörelselarm. Hade de gamla tur så kom personalen efter ca 10 min.
6 av 8 boende hade inte något larm och de två som hade trygghetslarm visst inte hur de fungerade, eller rent av glömde bort hur de skulle göra.
Man såg hur de gamla yrade runt och letade efter någon att få kontakt med, men ingen kom. De blev mer och mer oroliga och visste inte vad de skulle ta sig till.

På ett annat hem där de gamla levde under liknande förhållande, gick det till och med så långt att en man förolyckades. Han hade gått runt på avdelningen utan att riktigt veta vad han gjorde. Han gick till köket, öppnade ett fönster, ställde sig på en pall och föll ut. Ingen är riktigt hundra på hur det hela gick till just pga att det inte finns någon personal nära till hands.
Det är hemskt att det är så det ser ut i det svenska samhället och man får ont i magen!



http://svt.se/2.139319/1.2134890/demenssjuka_inlasta_-_och_lamnade_ensamma_pa_natten

Video: http://svtplay.se/v/2138872/uppdrag_granskning/del_2_av_16

Kommentarer

Säg vad du tycker:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0