Maj

Döden..ja den får mig att må dåligt. Ja, jag menar inte att man ska må bra av döden, men helst av allt skulle jag vilja se den som något naturligt och vackert. Visste den är så naturlig som det går, alla råkar ut för det förr eller senare. Men det är bara så att den finns i mitt huvud hela tiden. Varje gång jag t.ex. ringer syrran och hon inte svara första gången, min första tanke är då jaha..hon har väl varit och duschat sen ringde jag, då halkade hon och slog i bakhuvudet. Nu ligger hon avsvimmad på badrummet och här sitter jag och försöker ringa. Hon ligger där helt ensam och sen dör hon.
Eller om jag ringer pojkvännen och han inte svarar, min tanker då är shit han har fått en hjärtinfarkt och nu är han död.
Allt som händer runtomkring mig kopplar jag till döden på ett eller annat sätt. Det behöver inte ens handla om människor omkring mig. Det kan handlar om mig själv, jag kan gå på stan så kommer en bil bakom mig. Min första tanke då kan vara, de är efter mig, de kör upp på trotoaren och kör ihjäl mig..men vem kommer på min begravning då? Hur kommer alla må när jag är död?
Ah YES säger kanske några för att de slipper mig, men det skiter jag i.
Det är bara så jobbigt att hela tiden gå runt att tänka de värsta tankarna och hela tiden tänka att döden är så hemsk. Jag skulle vilja vara med och fira Dia de los Muertos det hade nog varit nyttigt för mig och att få se döden på ett helt annat sätt. Jag vet att jag antingen kommer skaffa en Dia De Los Muertos eller en La Calavera Catrina tatuering för att minnas att döden inte är hemsk.




appropå döden så är det sjukt läskig färg på himlen just nu, så snart smäller det! Nu ska jag äta inlagda persikor med grädde, chacha!


Maj

Läste en bekants blogg och fick tipset om att gratis trisslotter utlovas. Jag tänkte haka på detta och länkar nu till aktiebolag. klicka här för att läsa mer:

http://www.aktiebolagnu.se
http://www.aktiebolagnu.se/lagerbolag

Gör det du med och testa om du har tur!

Maj

Idag blev jag uppringd halv sju på morgonen och de ville att jag skulle komma och jobba. Visst sa jag, mer pengar till mig!
Det var egentligen min lediga dag och jag skulle ha gjort ett skolarbete, men äch. Det fixar jag imorgon eftermiddag. Vid frukosten idag frågade jag en pojke vad han hade för prick under sin näsa hans svar var:
Jo faktiskt så kommer det från min näsa och jag har en magnet här (pekar på näsbenen) och dit kommer allt sen och faktiskt fastnar där! Alla har det. (pojke 4 år)
Iiingen aning vad har får allt ifrån men han är hur charmig som helst! Love it!




En mycket fin teckning          Här är en till teckning av
målad av en flicka på            samma tös.
min praktik. Det är
hennes familj och jag
är med på ett litet hörn.



Ska ha min sista praktikdag där imorgon sen kommer jag nog att jobba en del där. Så det känns toppen. Ha en fortsatt toppen dag, för det tänker jag ha!


Maj


Fick ett fint kort av mamma som hennes arbets kamrat gjort till mig, fick även en jättestor och fin ros! Bild på rosen kommer sen, för det är bara ett måste!!



Idag har jag för en gångsskull varit i skolan! Känns sjukt jobbigt och jag blev inte mindre stressad direkt. Två stora arbeten till nästa vecka och pang en till. Men snart är det över och jag hoppas jag överlever denna terminen också!
(Ballt att Katrin Zytomierska och Bingo Rimér fick sin son igår)

Maj


Shit mycket som har hänt den senaste tiden!
Värsta dramat en dag, sen nästa dag värsta fyllan så man fick hälsa på Ullrik. Ja det är ingen direkt vän till mig, men det händer att man hälsar på honom sådär på bakisdagar. Sen var det ju karnevalen och hela paketet, mycket trevligt. Det var sjukt mycket folk ute på stans gator och de har räknat att det var ca 250 000 som tittade. Vilket inte förvånar mig alls, för när vi på kvällen skulle se på Salem Al Fakir, kunde man inte röra sig långt. För att komma fram fick man nästan sparka sig fram och knappt det gick. Dagen efter då det var lite färre människor ute gick jag och kollade på tåget igen. Denna dagen såg jag ännu fler gamla klasskamrater som var med. Sjukt ballt och se dem där och de verkade ha det väldigt kul! (Bilder finns på facebook)
Det var en väldigt händelserik helg med mycket action och idag klarade jag uppkörningen. Allt flyter på och jag är glad! Snart är skolan slut och jag och mannen lämnar landet för ett tag! Ser så mycket fram emot det och jag hoppas det kommer gå igenom!

Dagen idag firas iaf med lite champagne och nu säger jag SKÅL och god afton!




Maj


Längesedan jag skrev något nu, men har jobbat hela veckan! Haft många tidiga dagar och sena eftermiddagar så när jag väl är hemma sitter jag i soffan och chillar.
Den här veckan har varit väldigt intressant och man träffar många intressanta föräldrar. Och jag kan säga så mycket att alla inte "förtjänar" att vara föräldrar. Ungarna är hur underbara som helst, det är för det mesta föräldrarna det är fel på.
Innan jag fortsätter så vill jag bara förtydliga för er som gärna kommenterar innan ni läst ordentligt, att detta är MINA åsikter och inget BULLSHIT! OKEJ?!

Så åter till ämnet, det finns ett barn som har någon form av autism, dock har ingen utredning gjorts så jag kan egentligen inte säga att det är det som barnet har. Dock kan jag genom att jag har studerat säga att barnet har några autistiska drag. Barnets ena förälder vet inte hur barnet ska hanteras utan lämnar det tidigt på morgonen ca 8 och hämtar ca halv 5 trots att den ena föräldern går hemma hela dagen. Detta för att ha så lite tid med barnet som möjligt. När den ena föräldern lämnar har barnet inte ätit frukost utan får äta på förskolan istället, barnet kommer också dit med bajs i blöjan. Detta barn är helt underbar och allt det behöver är massa extra stöd och tid. Det känns i hjärtat när man ser hur den ena föräldern in alls kan hantera sitt egna barn, sitt eget kött och blod.

Det finns även de som är raka motsatsen, de som är helt besatta av att barnet inte får vara smutsig. Barnet får absolut inte leka med geggan ute när det har regnat, inte hoppa i vattenpölar m.m. Men vadå? Är det inte sånt barn gör, de utforskar, känner och leker. De lär sig genom leken?
När detta barn ska snyta sig och fröknar säger till: Så vad bra nu får du slänga pappret i papperskorgen.
Så vägrar barnet att röra vid det, det är ju smutsigt!!
Sånt här beteende hos föräldern kan leda till att barnet kan utveckla OCD, är det det man vill att barnet ska få?!
(OCD står för Obsessive Compulsive Disorder)

Det är tur att barnen är så sjukt underbara som dom är, annars hade jag inte orkat med att jobba med ett sånt jobb när man får höra sånna här historier.
Som idag hade vi en toppen dag! Solen sken och vi firade förskolans dag. Vi var ute på promenad med barnen och vissa blev så exalterade att de tjöt och gick och sjöng. Vi åt hemma gjorda hamburgare och som efterrätt glass. Barnen kunde inget annat än att le hela dagen, och när de ler så ler jag också!




Maj

En vecka praktik kvar, sen en vecka vikarie. Sjukt nice. Barnen är så otroligt söta och jag blev lite förälskad i en treåring, HAN PRATAR TYSKA! Mitt hjärta föll pladask, han sa "Mutti has gekommen". Så sött så sött!

Det varit en väldigt intensiv och jobbig vecka. När mannen var här flöt allt på, vi träffade hans syster och det gick förvånandsvärt bra. Sen hann vi även träffa hans bror och fru och hade filmkväll med dem. Kollade på Boondocksaints 2, jag gillade den!
Vi hann faktiskt också träffa hans andra bror med fru och två barn vilket inte var planerat, men det var mycket trevligt. Fick ligga på sängen med den ena dottern och mata henne med välling. Sådär småmysigt=)

Annars har det som sagt varit en väldigt jobbig vecka, en släkting har fått cancer och väntar nu på behandlig. En annan släkting har blivit blind på ena ögat och min "farbror" ska ligga in på sjukhuset i en månad pga att han höll på att få kallbrand och efter en vecka har han hunnit bli opererad fem gånger. När jag trodde jag hade läget under kontroll åkte syrran in på sjukhuset. Dock är hon så gott som frisk igen. Men det har bara varit för mycket och jag hoppas bara att alla de drabbade kan må bättre snart.
Igår var det så illa att jag t.om. tyckte att Tokio Hotel lät rätt bra. Fyfan då är det illa!!

Idag var jag hos frisören från halv ett till fyra. Han är sjukt duktig och jag blev väldigt snygg! Barbieblond ska det vara!! Jag rekomenderar honom varmt till alla som ska klippa sig. Han var Zlatans frisör till 2006 och han klipper fortfarande Zlatans syster. Han är väldigt billig också. http://salongpistasch.se/

Ikväll kommer en superfilm på tv, YRROL! Jag och syrran kan nästan hela filmen utantill och vi garvar lika mycket varje gång. Ungefär som Kopps!
Men ni får ha en fortsatt trevlig afton. Ta hand om er och håll er friska!


RSS 2.0