November

KÄNSLIGA TITTARE VARNAS!


Jag såg ett hemskt program på Animal Planet för några dagar sedan. Det handlade om kragbjörnar, eller som de heter på engelska Moon Bears.
I bland annat Chengdu provinsen i Kina finns det över 2000 kragbjörnar i fångenskap. De får sitta i små burar, och dess burar är så små att björnarna inte ens kan vända sig och vissa kan inte ens stå upprätt.
Anledningen till att björnarna hålls i fångenskap på det här viset är björngalla. Björngallan används i naturmedicinsk syfte och det handlar alltså om att människorna försöker tapp ut gallan från björnarna.
Detta sker på de mest bisarra sätten du kan tänka dig. Vissa björnar får bära en sorts metallkorsett som sitter så trång mot deras kroppar att de har svårt att röra sig. De sitter dessutom en metallkateter rakt in i björnarnas gallblåsa. Den här kateterna leder gallan till en påse som är fäst på korsettens undersida. Två björnar som man fick se om i dokumentären hade burit dessa korsett i tio år, tills slutligen en organisation som räddar kragbjörnar, lyckades ta dem bort från detta och föra dem till deras kragbjörns center.
Vissa av björnarna hade "tur" de hade bara en metallkateter med sju stora taggar intryckta rakt in i gallblåsan.
Många av björnarna kan inte släppas ut i det fria då de pga fångenskapen inte är helt friska. Vissa av björnarna har pga de trånga burarna förlorat både armar och ben, vissa av björnarna är dessutom så pass psykiskt skadade att de måste vara i en inhägnad.


Det var fruktansvärt att se det här programmet och jag fick så ont i magen. Jag kan inte förstå hur man kan utsätta djur för så mycket lidande. Människans egoism är så vedervärdig. De som läser detta men inte tar de tills sig är lika äckliga som människorna som utför det mot björnarna!


En björn som  fått sin framram förstörd

I trånga burar sitter björnarna, ibland flera stycken i samma.

Det här är en av korsetterna som björnarna bar.

 

Ännu en som fått sin tass förstörd.

Se så trånga burar björnarna tvingades vara i!

Dessa björnar gick inte att rädda..

 

Läs mer här:

Animal Protection http://www.animalprotection.se/index.php?id=129

Meeting the Moon Bears http://www.abracadabra-teddies.com/meetingthemoonbears.htm



Kommentarer
Postat av: Katharina

gud vad hemskt :(

2010-11-04 @ 20:38:44
URL: http://kathhs.blogg.se/
Postat av: Johanna

fy fan :( man blir riktigt ledsen när man ser sånt här!!

2010-11-04 @ 21:34:00

Säg vad du tycker:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0