Januari

Såg ett hemskt program igår på TLC, barn med albinism. I Tanzania är det 1 på 1400 som lider av sjukdomen, dvs rätt många. Sjukdomen innebär att man inte har något färgpigment, vilket är en genetisk avvikelse. För att få sjukdomen måste båda föräldrarna vara bärande av den genen. I Tanzania håller man på väldigt mycket med svartmagi och tror att om man bär delar av en människa som har albinism så ger det lycka och välstånd till den som bär delarna. Därför sker det många mord på människor som har sjukdomen.
I dokumentären visade de bland annat en familj med nio barn varav 3 hade albinism, en natt blev den ena dottern mördad och styckad. Lemmarna såldes för dyra pengar. Pappan sitter i fängelse misstänkt för att ha hjälpt mördarna att stycka dottern. Så vidrigt att jag inte finner ord för det!
De två barnen som har sjukdomen kan inte äta och inte sova för att de tror att varje dag är deras sista dag i livet, de bara väntar på att någon ska komma och mörda dem. En äldre man kom till familjen en dag och fick höra deras historia och han föll i gråt direkt. Han skulle göra allt han kunde för att barnen skulle bli flyttade till ett säkert läger med andra som var som dem.
Samtidigt som man fick höra om deras historia i Tanzania, fick man även se en flicka i USA som led av samma sjukdom. Men hon var på läger för folk med albinism hon skrattade och hade det helt underbart. Det enda hon tyckte var jobbigt var det faktum att hennes sjukdom bidrar till att hon inte kommer kunna köra bil då många med albinism blir blinda. Medan flickorna i Afrika hade betydligt större problem, pga deras sjukdom hade de stora risker för att få hudcancer då de städigt utsätts för stark sol, de hade dessutom brännskador på hela kroppen. Deras hud var hård och såg ut att tillhöra en 80 årig gumma fastän de bara var 14 år.

http://www.youtube.com/watch?v=hIX6xCplyjE

Samma sjukdom drabbar dessa barn, men pga att de befinner sig på olika delar av världen drabbas de olika hårt.
Det är äckligt och jag blir så jä*la arg!!







Kommentarer
Postat av: Katharina -Alvas mamma

Du är så himla snäll! Tack så mycket <3 <3

2011-02-04 @ 17:36:08
URL: http://kathhs.blogg.se/

Säg vad du tycker:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0