Mars


För ett par dagar sedan såg jag ett skrämmande inslag på tv. Det handlade om OMEGA-3 som många knaprar som fan. Det har nämligen visat sig att företagen fiskar i nordafrika, maler ner helt ätbar fisk för att göra OMEGA-3 av det. De tänker inte på alla flyktingar, ca 160 000 st, som bor i små tält i västsahara. Det är helt sjukt, istället för att mätta alla deras munnar så maler dem ner det för att göra så att vi rika i norden ska få i oss detta. När vi har så mkt mat och kan äta hur mkt fisk vi vill. Det är så skrämmande så man mår illa.
De fattigare får lida mer och mer och de rika får mer och mer överflöd av saker som vi egentligen inte har behova av att ha. Ge istället dem mat för en dag!!!


För att knyta an till mitt tidigare inlägg såg jag ett program om Indien, där en kvinna berättade att hon får 300:- i månaden att leva för, hon jobbar 12 timmar om dagen, 7 dagar i veckan och sliter som ett djur för att göra fina kläder som vi sen ska kunna köpa så billigt som möjligt! Shit.

För er som är intresserade av sånt här, finns en film som handlar om stening till döds, The Stoning by Harald Holzenleiter. En väldigt intressant film och verklighetstrogen.





Kommentarer

Säg vad du tycker:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0