Juli


Jag älskar men jag hatar att titta på Animal Planet. Jag älskar det pga deras fantastiska dokumentärer, men jag hatar det för de visar hur hemska människor kan vara mot djur.
Jag ryser i hela kroppen när jag ser det, och jag fäller många tårar.
Djur som blir väldigt vanvårdade, man kan se varje revben på dem och man ser sorgen i deras ögon. De mår så extremt dåligt och allt pga hur människor behandlat dem. Hur kan man göra så mot något djur? Hur kan man se dem tyna bort utan att man gör något åt det?? Hur kan människor skaffa ett djur för att bara ha det som en pryl och sedan inte ta hand om det?




Det är så sjukt med människor som skaffar tex en katt eller hund bara för att ha djuret över sommaren för att sedan överge det. Varför kan människor inte ta sitt ansvar? Djur är liv, det är inte som om de skaffar ett barn över sommaren för att sedan göra sig av med det.
Har man valt att skaffa ett djur så ska man ha tiden för det och ta på sig sitt ansvar att ta hand om djuret tills det dör. Man måste städigt tänka på djurets bästa, är det så att det inte fungerar av någon anledning, ja då får man se till att det fungerar. Det finns massa material för att få det att fungera och allt ansvar ligger på dig som människa!!

Sen är jag så trött på att pladder om "kamphundar", i Danmark är det frånochmed den 1 Juli förbjudet med kamphundar, detta betyder att 13 hundraser förbjuds. Mer om det kan ni läsa HÄR.
Detta är sjukt, det är för fan inte rasen det är fel på, det är på människorna som äger dem.

Djurplågeri och vanvård handlar inte enbart om hundar, det finns många andra djur som också vanvårdas allt från katter, till kaniner till hönor m.m. Djuren kan inte föra sin egen talan, vi måste göra det åt dem.
Jag är själv med i djurens rätt och jag kommer inom snar framtid att bli fadder åt människoaporna i djunglarna som städigt blir till bushmeat.
Vill du göra skillnad bli djurfadder här : WWF



Kommentarer
Postat av: Karim

äckligt o sjukt är det, fan blir s... Visa merå jäkla arg hur kan det ens finnas sånna människor? de måste antingen vara totalt retarderade lr rent ut sagt onda...vidrigt iaf. Och det du skrev om kamphundarna stämma till 100; INGEN vill ta ansvaret, inte hunduppfödarna, inte landet, DEFINITIVT inte ägarna så vem får ta skulden?? HUNDARNA!? total jäkla kamphund-auschwitz som råder.. bokstavligen rasism. Hmm enklaste "lösning" på hela problemet? ELIMINERA PROBLEMET! men var ligger problemet egentligen? vad/vem borde elimineras? jag bara frågar...

2010-07-07 @ 11:07:11
Postat av: Charlene

Men fina Anna :) Du borde ju va medlem i Kattstodet i Lund. Vi behover fler som tanker som du, finns tyvarr inte tillrackligt manga.



Karim, jag ser inte att vi i Sverige har lika mycket problem med kamphundar som i USA, Danmark vet jag ju inget om. Men det maste vara svarare att fa tag pa djur, maste kosta mer, och kastration maste vara ett krav. Problemet med kamphundar ar ju att fel personer far tag pa dem. Det ar inget fel pa hunden i sig sjalv men eftersom dom ar sa otroligt starka sa kan dom gora mycket mer skada om dom inte har blivit uppfostrade ratt. Jag brukar tanka sa har, nar man leker med en kattunge... visst far man en massa rivsar? Massa pyttepytte sma smala riv sar som svider? Om man da skulle leka med en tiger pa samma satt... far man antagligen mycket varre skador. Inte for natt katten har gjort, bara for att den ar storre och starkare. Sa man borde vara tvungen att verkligen bevisa att man ska uppfostra djuret pa ratt satt och ta hand om dem innan man kan kopa det. Att salja djur for nan krona pa blocket borde inte vara en mojlighet!

2010-08-06 @ 22:26:02

Säg vad du tycker:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0